cerberus

 

Telefoon gestolen of kwijt met een berg aan waardevolle informatie, foto’s en gegevens? Misschien kun je dan nog uit de voeten met anti-diefstal-app Cerberus. Deze bekende app is voorzien van een update, waarbij er onder andere dualSIM-ondersteuning is toegevoegd.

Cerberus anti diefstal

De Cerberus-app?is inmiddels al enkele jaren in de Play Store te vinden en is een applicatie die het mogelijk maakt nadat een toestel gestolen is om bijvoorbeeld foto’s te maken, het toestel te blokkeren of zelfs helemaal te wissen. Door het gebruik van deze applicatie is de kans een stuk groter dat een gestolen toestel teruggevonden wordt, of in ieder geval onbruikbaar gemaakt kan worden voor degene die hem in zijn bezit heeft.

Het ontwikkelteam achter de app brengt regelmatig updates uit, die de applicatie inmiddels niet alleen voorzien hebben van een nieuw design, maar ook voorzien van allerlei nieuwe opties en features. De lijst van wat je allemaal kunt regelen met Cerberus is bijna eindeloos, maar enkele opties zijn het op afstand bedienen van de smartphone via een website?of via SMS-berichten,?SIMkaart-check, interne geheugen en SD-kaart wissen, geluid opnemen via de microfoon of foto’s maken met een aanwezige camera en nog veel en veel meer. Als je roottoegang hebt op je smartphone zijn er nog een hele rits extra functies te gebruiken. Inmiddels is de applicatie ook te gebruiken met apparaten die draaien op Android Wear, functionaliteit die bij de vorige update werd ge?mplementeerd.

Cerberus-website

Update

Zoals gezegd wordt de applicatie vaak voorzien van een nieuw versienummer en de laatste update die nu uitrolt brengt de applicatie naar versie 3.2. Hierin is onder andere de ‘Block status bar’-optie opgenomen, waarmee de statusbalk niet naar beneden te trekken is op het lockscreen. Handig voor gebruikers van Android 5.0 Lollipop, waarmee een dief bijvoorbeeld binnen enkele klikken de WiFi-verbinding uit zou kunnen zetten.

Ook is er ondersteuning voor dualSIM-apparaten in de app te vinden, waardoor beide SIMkaarten gebruik kunnen maken van de ‘SIM checker’-functionaliteit. Hiermee is via bijvoorbeeld de (bovengenoemde) website informatie uit te lezen over deze SIMkaart. Ook kun je meer regels aanmaken met betrekking tot Bluetooth, handig om van alles automatisch te laten regelen. Als laatste zijn er nog verschillende bugs geplet en is de applicatie geoptimaliseerd om nog effici?nter en sneller te werken.

Bronnen: AndroidWorld, Cerberus

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *