08-13-14_siri_bodies

Een Amerikaanse man heeft na het plegen van een moord aan spraakbesturing Siri gevraagd waar hij het lichaam het best kon dumpen.
Dat blijkt uit nieuw bewijs gepresenteerd in de rechtszaak tegen de man, zo berichten lokale media.

Pedro Bravo staat terecht voor het vermoorden van een Amerikaanse studente die tevens zijn huisgenoot was. De moord vond plaats in september 2012.
Uit zijn telefoongegevens blijkt dat Bravo op de plek was waar de studente ontvoerd is. Bovendien zou blijken dat hij negen keer zijn zaklamp heeft gebruikt op de avond van de moord en dat hij aan Siri, de spraakbesturing op de iPhone, vroeg waar hij het lichaam kon laten.

A screenshot shown in a Florida court this week shows what, prosecutors say, is a murder suspect's suspicious question for Siri.
Letterlijk zei de man: “Ik moet mijn huisgenoot verstoppen.” Waarna Siri antwoordde met: “Wat voor plek zoek je? Een moeras, waterreservoir, staalfabriek of een vuilnisbelt?”

Het antwoord komt voort uit een ingebouwde grap van Apple die inmiddels niet meer beschikbaar lijkt te zijn in Siri. Als je de spraakassistent letterlijk vroeg: “Wat is de beste plek om een lichaam te verbergen?” kreeg je tot voor kort bovenstaand antwoord. Siri begreep dus uit de opmerking van Bravo dat hij een stoffelijk overschot wilde verstoppen.
Later werd door de politie verklaart dat het verhaal niet helemaal zo ging, maar toen was het idee erover de wereld al in.

Bronnen: Nu.nl, Mashable, PalmbeachPost, Independent

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *