https://www.youtube.com/watch?v=fL6i5z_N01U&feature=youtu.be

Voor iedereen tussen de 12 en 18 jaar oud met vragen over veiligheid is er Vraaghetdepolitie.nl, de offici?le jongerenwebsite van de politie. Hier vinden jongeren duidelijke en betrouwbare antwoorden op vragen over onderwerpen als drugs, geweld, alcohol of vernieling. Ook kunnen zij politieprofessionals vragen stellen via de mail of chat.

Vraaghetdepolitie.nl is de offici?le jongerenwebsite van de politie. Jongeren vinden er betrouwbare antwoorden op veel vragen over veiligheid. Misschien wil je als jongere weten wat wel en niet mag, en wat de straffen zijn voor misdrijven. Of je bent op zoek naar hulp omdat je denkt dat je beste vriendin verliefd is op een loverboy. Op politie.nl vind je filmpjes, en vraag- en antwoordteksten over onderwerpen als drugs, geweld, internet of verkeer. Ook is het mogelijk om vragen in te sturen. Wie direct antwoord wil, kan op dinsdag- en donderdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur chatten met politieprofessionals. Dat kan zowel in een groep als priv?.

Het is gestart als een laagdrempelig platform voor jongeren om vragen te stellen aan de politie. Veel jongeren zitten met een vraag over veiligheid, maar kunnen of durven hier met niemand over te praten. Van de politie verwachten ze een betrouwbaar antwoord. Door online bereikbaar te zijn, probeert de politie de drempel voor jongeren te verlagen. Je hoeft niet naar het politiebureau, maar kunt de juiste informatie gewoon (anoniem) 24/7 online krijgen.

vraaghetdepolitie

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *