logo-black

Per 14 April 2016 lanceerde het Platform Veilig Nederland de app WeAlert in de gemeente Nissewaard. De gratis veiligheidsapp is ontwikkeld om meer inzicht te verkrijgen in veiligheid en leefbaarheid in uw directe omgeving. WeAlert brengt de juiste mensen met elkaar in contact en stelt hun in staat om door middel van eigen inbreng een positieve invloed op hun omgeving uit te oefenen. Ook de wijkagent en Buurtpreventie zullen deelnemen aan de app.

WeAlert is niet de zoveelste buurtapp. WeAlert is een app die puur bedoeld is voor de veiligheid en leefbaarheid binnen de wijk en wordt ondersteund door gemeente Nissewaard. Met WeAlert kun je, indien gewenst anoniem, zelf een Alert aanmaken op de WeAlert-kaart. Deze Alert is direct zichtbaar voor de wijkagent, andere WeAlert-gebruikers en Buurtpreventie. Hiermee breng je dus zelf de beleving van veiligheid en leefbaarheid in kaart.

wealert_personen_vinden

De gemeente Nissewaard ondersteunt WeAlert, met als doel: De kwaliteit van de leefomgeving verbeteren en betrokkenheid van personen en instanties versterken. Inwoners voelen zich veiliger en beter ge?nformeerd wanneer er goed onderling contact is binnen de buurt en dat is nou precies waar WeAlert voor bedoeld is.

Binnen de WeAlert-app beschik je over een kennisbank met specifieke informatie betreffende veiligheid en leefbaarheid. Daarnaast heb je een uitgebreide telefoonlijst met nummers van hulpdiensten en instanties bij de hand om snel de juiste mensen te kunnen bereiken.

Buren
De app voor een veilige buurt. WeAlert brengt je in contact met je buren en juiste mensen uit jouw omgeving. Weet wat er speelt in de wijk en deel jouw Alerts!
Buurtpreventie
Buurtpreventie kan met WeAlert gemakkelijk signalen oppikken uit de wijk en communiceren met de gemeente. Daarnaast neemt de zichtbaarheid van de buurtpreventie hierdoor toe.
Wijkagent
De wijkagent weet door WeAlert wat er zich in de wijk afspeelt en kan deelnemen aan gesprekken in de wijk zonder zijn tel-nr te delen.?Meer info.
Gemeente
Gemeentes kunnen het gebruik en de inhoud van WeAlert monitoren. Zo kunnen ze waar nodig de juiste stappen ondernemen om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren.

Download nu gratis WeAlert via onderstaande link (onder de foto’s) of via de App Store of de Google play store.

Bronnen: WeAlert

 

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *