911Toen Facebook in de VS even niet bereikbaar was,?belden?veel mensen bezorgd naar 112. In New York, Los Angeles en andere plaatsen was Facebook tijdelijk uitgevallen. Gebruikers twitterden daarover, hashtag #facebookdown of #FML erbij, en belden voor de zekerheid ook maar met de politie. Maar dan wel naar het noodnummer: 911. Er belden zo veel mensen dat sergeant Burton Brink van de Los Angeles County Sherrif Department zich genoodzaakt zag te twitteren dat Facebook geen zaak voor de politie was. ?Please don?t call us about it being down, we don?t know when FB will be back up!?

Als vitale infrastructuren uitvallen bellen mensen 911. Wat vitaal is, daar verschillen de meningen over. Zo belden mensen eerder 911 toen de televisie ermee ophield. En dat zie je ook terug op social media, daar stroomt het berichten als een traditioneel of modern mediakanaal eruit ligt. Het is niet vreemd dat er veel gebeld wordt. Amerikanen krijgen van jongs af veel te horen over het bekende telefoonnummer. Voorbeelden zijn er te over van grappige en onzinnige telefoontjes waarin mensen oprecht vinden dat ze in nood zitten.

Hoewel de politie niet verantwoordelijk is voor het functioneren van social media, moeten ze wel elke keer in de digitale pen kruipen om er wat van te zeggen en de 911 lijnen te ontlasten. Want social media is een krachtig en effectief middel, weten de meeste korpsen.?Facebook zelf twitterde alleen dat er hard gewerkt werd aan het oplossen van de storing.

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *