De gemeente Sittard-Geleen doet mee met een driejarige pilot in de strijd tegen overvallen: de Overval app. Deze applicatie is speciaal ontwikkeld om het aantal overvallen in Nederland terug te dringen en de pakkans van de dader te vergroten.

De app is er voor gemeenten, politie, burgers, werkgevers, winkelpersoneel. Direct na een overval belt de ondernemer 112 en maakt hij met de overval app een melding van de overval en verstuurt hij met onze app een gedetailleerd signalement aan duizenden ontvangers in de regio. Op dit moment zijn vooral gemeenten uit de regio Limburg aangesloten op het initiatief.

Een paar screenshots voor het melden:

Meldingmeldendeel2MeldingmeldenMeldingmeldendeel3Meldingmeldendeel4Meldingmeldendeel6Meldingmeldendeel7Meldingmeldendeel8Meldingmeldendeel10Meldingmeldendeel11Meldingmeldendeel13Meldingmeldendeel14 ??? ? ??Meldingmeldendeel19 Meldingmeldendeel12 Meldingmeldendeel17 Meldingmeldendeel16 Meldingmeldendeel15

De Overval app geeft ondernemers de kans om met een smartphone direct een melding te maken van een overval. De app is zo ontwikkeld dat een slachtoffer in staat is om gemakkelijk en snel een kloppend signalement te verspreiden, ook na de traumatische impact van de overval. Tegelijkertijd kan iemand anders 112 bellen om telefonisch een melding van de overval te maken.

Iedereen die in het bezit is van de app ontvangt binnen enkele seconden de melding en het signalement. Met het signalement kan elke ontvanger uitkijken naar de dader(s) en meehelpen met de opsporing. De kans is nu groter dat de daders gepakt worden. Zo haalt het signalement de daders in! De app is voor iedere ondernemer en ontvanger geheel gratis.

EchtemeldingEchtemeldingdeel2Echtemeldingdeel3Echtemeldingdeel4??Echtemeldingdeel5

Het signalement haalt de daders in
Met het signalement kan elke ontvanger uitkijken naar de daders en meehelpen met de opsporing. Uniek is het grote aantal aansluitingen (de app-dichtheid) die binnen een maand na de lancering van de Overval App binnen een gemeente kan worden verwacht. Ondernemers (groot en klein) uit elke branche gaan samen met hun personeelsleden de strijd aan tegen de overvallers.

De website instrueert: “Als u beelden heeft die de politie kunnen helpen, kunt u deze uploaden naar onze server. Wij stellen het beeldmateriaal ter beschikking aan de politie. U blijft anoniem!?Denk altijd om uw eigen veiligheid.?Blijf bij de dader(s) uit de buurt en onderneem zelf geen actie om de daders aan te houden. Dat is werk voor de politie!”

Bronnen: Overval app

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *