Kort na de explosie

b1

De eerste dagen waren er vele voorbeelden van heldendaden, waarbij ?normale? burgers volgens de pers abnormale daden verrichten. De?bekendste?werd ?Cowboy hat hero? Carlos Arredondo die samen met de hulpdiensten de zwaargewonde Jeff Bauman na de twee explosies begeleidde.

b2

Online hulptroepen

b3

In de nasleep van de Boston Marathon aanslag bleven tientallen mensen achter zonder accommodatie en de lokale bevolking kroop online om hen via sociale media te helpen. Ook al waren hele blokken van de stad direct afgesloten door de politie, Bostonians waren druk in de weer.

Twitterhulp, zachte kussens via Facebook en Google person finder

Met ongeveer 23.000 deelnemers van over de hele wereld, is Boston een van de grootste marathons van de wereld. De ontploffing vond plaats nadat de wedstrijd 4 uur bezig was en enige tijd later was er al de Facebook-groep “Affected by the explosions at the Boston Marathon? We’re here to help“. Honderden mensen sloten zich snel aan, met berichten als:

“Als iemand behoefte heeft aan een plek om te verblijven in de buurt van Washington Square in Brookline, hebben we een bank, zachte vloeren en dekens / kussens”

of

“College student met de auto. Laat me weten als je een ritje nodig hebt”

Boston.com deed ook mee en vroeg het publiek vrije kamers aan te bieden voor mensen en de respons was overweldigend. Op Twitter waren de hashtags onder andere #helpboston?and#prayforboston?and?#runforboston. Google lanceerde wederom de “person finder” app om mensen te helpen in contact te komen met dierbaren in de nasleep van de ontploffing.

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *