‘Als u dag en nacht persoonlijke beveiliging wilt, installeert u de app “Citizen Safety”‘ staat er op de website van deze app die is ontwikkeld door de Indiase politie van Kerala. PAs volgende maand is de app officieel te vinden in de Google Play Store, en iPhone-gebruikers moeten nog even wachten. “We hebben diepgaand onderzoek gedaan om de app te ontwikkelen, die aan alle verwachtingen van het brede publiek moet voldoen. Op dit moment werken we nog aan alle feedback die mensen gaven om extra functies aan te bieden, “zei de divisie-chef J Jayanath, die het project leidt.

De app biedt niet alleen een SOS-knop die de beller onmiddellijk verbindt met een politieagent uit het hoofdkantoor, het kent ook een instant messenger functie die is gekoppeld aan een agent op de meldkamer. “De tracking-optie wordt aangeboden om vrouwen en andere kwetsbare reizigers te helpen in veiligheid. Daarmee kan de meldkamer de reizigers volgen. Stel dat een vrouw ’s nachts alleen naar haar huis reist in Indiase riksja (tweewielige open fietstaxi), dan kan de reiziger de eindbestemming ingeven en de meldkamer volgen op de taxi wel de juiste route volgt. Zoniet, dan kan de meldkamer contact opnemen met de reiziger.? De app maakt het ook mogelijk deze functie te delen met twee anderen, zoals een familielid of bekende.

Met de app kun je ook video’s en foto’s delen van misstanden op straat. Sommige agenten van de Kerala politie vinden dat de politie een?officieel YouTube-kanaal moet lanceren om video’s van mensen over incidenten te verzenden en transparant te zijn, zodat er geen sprake kan zijn van fraude of andere misstanden, maar anderen wachten liever op een oordeel van hoger gerechtshof met het oog op de privacy wetgeving. “Dit zou een mooie stap kunnen zijn waarmee de politie meer transparantie kan geven door dergelijke video’s met het publiek te delen. Maar het is een gevoelige kwestie. De politie moet uiteraard alleen video’s plaatsen nadat ze er zeker van zijn dat het de privacy van een persoon niet schendt, “zegt activist en advocaat D B Binu.

Bronnen: New Indian Express

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *