De Nederlandse politie maakt online aangifte via DigiD-app mogelijk (Android en iOS).

Burgers in Nederland hoeven minder stappen te doorlopen om aangifte te kunnen doen op politie.nl als ze de DigiD-app gebruiken. Met de app kunnen ze inloggen zonder dat ze een wachtwoord hoeven in te voeren en een sms-controle hoeven te krijgen.

Digid appInloggen met DigiD is vereist voor het kunnen doen van online aangifte via politie.nl. Bovendien hanteert DigiD sinds 1 april 2017 een verplichte sms-controle voor logins. Tegelijkertijd verscheen de DigiD-app voor smartphones en tablets.

Als gebruikers van deze app met hun smartphone of tablet aangifte op politie.nl willen doen, hoeven ze alleen een pincode in te voeren voor het inloggen, aldus de politie. Als alternatief kunnen gebruikers met hun app qr-codes op de politiesite scannen, als ze de site op bijvoorbeeld hun laptop open hebben staan.

De app verscheen eind maart en kon toen alleen nog gebruikt worden om bij Belastingdienst Toeslagen, DUO, Studentenreisproduct, Studielink, MijnOverheid, mijn.digid.nl en DigiD Machtigen in te loggen. Sinds deze week kan met de app bij alle organisaties die gebruikmaken van DigiD ingelogd worden, zo maakte Logius bekend.

Bronnen: Tweakers, Politie.nl

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *