moz-934x526

In het nieuwe SBS-programma ?Moord of Zelfmoord?? onderzoeken misdaadjournalist Kees van der Spek en advocaat S?bas Diekstra cold cases die door de politie zijn bestempeld als zelfmoord. Maar klopt die conclusie eigenlijk wel?

Nieuw speurwerk neemt twijfel weg

Jaarlijks wordt in Nederland ongeveer 1.800 keer zelfmoord gepleegd. De nabestaanden blijven vaak met veel vragen achter, zo ook de familie van Bryan uit Ede. Na een avond stappen met zijn vrienden, viel hij van de elfde verdieping van een flat. Sprong hij zelf of is hij geduwd? Volgens de politie was het zelfmoord, maar niet iedereen is daarvan overtuigd.
Van der Spek en?Diekstra?gaan in gesprek met politie, laten bloedspetters onderzoeken en telefoons uitlezen om erachter te komen wat er daadwerkelijk is gebeurd.

In de eerste aflevering staat de zaak van Bryan centraal. In 2010 zou de beroepsmilitair worden uitgezonden naar Afghanistan, maar zover komt het niet. De politie doet onderzoek naar wat er in de flat gebeurd moet zijn en trekt de conclusie dat Bryan zelfmoord heeft gepleegd. Eerder die fatale avond had hij echter slaande ruzie met bekenden en na zijn overlijden is gebruik gemaakt van zijn pinpas. De familie probeert koste wat het kost inzage te krijgen in het dossier, maar de politie weigert dit vrij te geven. Van der Spek en Diekstra zetten alles op alles om de waarheid boven water te krijgen. Hierbij worden zij ondersteund door een team van oud-rechercheurs, forensisch pathologen en artsen. Alles wordt volledig uitgezocht zodat er een einde komt aan de tergende onzekerheid bij de familie van Bryan.

Bronnen: Allround Politie Nieuws?(p18)

 

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *