De politie die verantwoordelijk is voor het bewaken en beveiligen van de Super Bowl in Minneapolis heeft een nieuw hulpmiddel om mensenmassa’s veilig te houden. De Fieldwatch-app is dit weekend van start gegaan en is speciaal ontwikkeld voor dit grote evenement. Meer dan 2000 politieagenten zullen het op hun telefoon hebben. Fieldwatch geeft hen de mogelijkheid om de back-up in de buurt te bekijken. Ze kunnen ook live video’s van rumoerige fans of verdachten rechtstreeks naar een commandocentrum streamen. De app kan binnenkort ook nuttig zijn voor andere politiekorpsen in het hele land. Na Super Bowl LII is het bedrijf van plan om Fieldwatch landelijk te lanceren.

Twin Cities-bedrijf Securonet heeft op verzoek van de politie van Minneapolis de zogenaamde FieldWatch app ontwikkeld. Meer dan 2000 agenten zullen de app op hun telefoon downloaden. De app is ontworpen om de politie en haar partners van tactische veiligheidsinformatie te voorzien. “Het is een technologie van de volgende generatie die gemakkelijk te gebruiken is, zodat politiekorpsen de gecompliceerde aard van wat zich achter de schermen afspeelt niet zien, maar het doet wat ze nodig hebben”, zei Securonet-president Dan Zell.

Fieldwatch staat op de telefoons van lokale, provinciale en federale partners in veiligheid. Een belangrijke functie is het vermogen om live te streamen waar ze naar kijken. De video gaat rechtstreeks naar de verantwoordelijke personen. “Er kunnen niet-ge?dentificeerde objecten of verdachte activiteiten aan de gang zijn of misschien is het een protest waarin ze willen zorgen dat iedereen veilig is, en goed ge?nformeerd beslissingen te nemen,” zei Zell. Securonet werkte samen met Minneapolis Police om het FieldWatch-platform te ontwikkelen. “Dat is een app die we gebruiken om agenten op straat te managen die in Minneapolis en elders zullen werken,” zei Scott Gerlicher, politiecommandant bij Minneapolis.

“Ik noem het een Uber voor mensen,” zei Gerlicher. Grossler zei dat de afdeling op dit moment weet waar de peletons zich bevinden en dat ze nu agenten te voet kunnen volgen. Het maakt het ook mogelijk dat de politie ter plaatse een back-up in de buurt kan zien. En de opdracht kan nu rechtstreeks met elk team communiceren in plaats van tekst of e-mail te gebruiken. “Het is een situatie waarin dingen snel kunnen worden aangepakt,” zei Zell. De politie testte de app tijdens de X Games-, Twin Cities-marathon- en thuisvikingspellen. En een echte test was de Super Bowl van afgelopen weekend. Zell noemt dit een enorme kans voor zijn bedrijf dat nog in de kinderschoenen staat. Hij zei dat dit de eerste keer is dat deze technologie is gebruikt tijdens een Super Bowl. Het bedrijf is van plan het na dit evenement landelijk te gaan lanceren.

Krijg een indruk van de voorbereidingen op het gebied van veiligheid bij de afgelopen Super Bowl:

https://www.youtube.com/watch?v=b6qqKROmfwM

Bronnen: ABC, CBS,?Securonet Fieldwatch

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *