HartslagNu is het oproepsysteem dat burgerhulpverleners via een bericht op de mobiele telefoon oproept om ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Een burgerhulpverlener kan vaak eerder dan de professionele zorg ter plaatse zijn en de reanimatie opstarten.?De app heet HartslagNu en kun je downloaden in de Google Play Store of in de Apple Store.

Ook een geregistreerde AED kan door een burgerhulpverlener worden opgehaald en ingezet bij een mogelijke circulatiestilstand. HartslagNu is onderdeel van Ambulancezorg Nederland (AZN). Via de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) wordt de oproep uitgestuurd.

Een voorbeeld uit de praktijk:

Een ochtendje kleiduiven schieten eindigde vandaag anders dan gedacht. Nog geen drie weken ben ik lid van een landelijk reanimatieteam, met een speciale app die weet waar ik uithang en die rechtstreeks vanuit de meldkamer van de ambulancedienst wordt aangestuurd. Vandaag de eerste keer een oproep gehad… en ik was maar op twee minuten rennen afstand. Gelukt! Pati?nt goed aanspreekbaar mee met de ambulance. De boodschap van dit verhaal: iedereen kan dit. Leer reanimeren en meld je aan via https://www.hartslagnu.nl (PS: ik kreeg wat vragen over privacy. Het getoonde adres is een openbare plek waar het gebeurde, had net zo goed een willekeurige straathoek kunnen zijn. Het adres heeft geen verbinding met betrokkene).

?
Oproep op basis van locatie

Om de app te kunnen gebruiken dient de GPS/locatievoorzieningen altijd ingeschakeld te zijn.?Als je de GPS niet hebt ingeschakeld gaat HartslagNu uit van de laatst bekende locatie: de locatie zijn die bekend was op het moment dat je de GPS uitschakelde. Je wordt dan opgeroepen op basis van een locatie waar je op dat moment hoogstwaarschijnlijk niet meer bent, waardoor je geen hulp kunt verlenen.

Als de GPS uitstaat ?wordt je?niet?opgeroepen op basis van de opgegeven locatie(s) in jouw account en ook niet op basis van de locatie waar je daadwerkelijk bent, omdat deze niet bekend is. Je wordt opgeroepen op basis van de locatie waar je was toen je de GPS uitschakelde.

Beknopte handleiding HartslagNu App

Alarmering per App
Je wordt alleen gealarmeerd als je (1) daadwerkelijk in de buurt van het slachtoffer bent en je (2)?binnen 6 minuten bij het slachtoffer kunt zijn. (3)?De app houdt rekening met de?lokale infrastructuur en toont je de ideale route naar de AED en/of het slachtoffer.

Hoe werkt de HartslagNu App?
De App gebruikt de locatie informatie van je smartphone om jouw locatie te bepalen. Deze data wordt naar de servers gestuurd waar deze informatie wordt gebruikt om die hulpverleners te alarmeren die ook daadwerkelijk binnen 6 minuten bij een reanimatie situatie kunnen zijn.
Bij een oproep wordt een Sms-bericht en een pushbericht (bericht via de App) verzonden, beide vanuit de huidige locatie. Dit vergroot de kans dat je de oproep meteen ontvangt en direct gehoor kunt geven aan de oproep.

Hoe gaat een oproep via de App in zijn werk?
Als je een pushbericht met een oproep hebt ontvangen kun je op dit bericht tikken. Je komt dan in de App terecht waar de routebeschrijving naar de AED en het slachtoffer zichtbaar wordt.
Tevens komt in de App een metronoom beschikbaar. Deze geeft het tempo aan waarin iemand gereanimeerd moet worden.

Wat heb je nodig om de App te kunnen gebruiken?
Voor een goede werking van de app zijn de volgende instellingen van belang:

-????????? de GPS/locatievoorzieningen moet altijd aanstaan op de meest nauwkeurige stand
-????????? internet/WI-FI staan altijd aan
-????????? de app moet toegang hebben tot de GPS/locatievoorzieningen
-????????? de telefooninstelling accubesparing moet uitstaan
-????????? App-optimalisatie of een soortgelijke app dient voor de HartslagNu app uit te staan
-????????? de app mag pushnotificaties ontvangen
-????????? het mediageluid staat aan. Als het toestel op de stille stand staat, zal het geluid van de app hier niet doorheen breken

Heb je een Samsung toestel, dan kan het zijn dat een app op jouw toestel staat die apps afsluit als deze enkele dagen niet zijn gebruikt. Klik op de volgende link om de app uit te zetten voor de HartslagNu app: http://www.hartslagnu.nl/nieuws/192/samsung-en-app-hartslagnu.html

Maak je geen gebruik van de App, dan word je per Sms gealarmeerd op basis van het opgegeven adres (of adressen) in jouw account.

Bronnen: Hartslag.Nu

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *