“Sociale media gaan inbraken tegen” kopte een artikel van Frans Nikkels in Tubantia.?Sinds de invoering van de burgerwacht in augustus 2013 zijn volgens Peter Sjabbens (rechts op de foto) geen inbraken gepleegd in Veeneslagen (gemeente Rijssen).
image-5500882

Door inzet van social media kan criminaliteit worden tegengegaan. In plaats van WhatsApp gebruiken deze burgerwachters de app Line om elkaar op de hoogte te houden van mogelijk onraad.

“Het voordeel van Line is dat deze software een beter overzicht geeft”, zegt Sjabbens. “In WhatsApp moet je soms een heel stuk terugscrollen. In Line kun je makkelijk notities plaatsen en die vind je snel terug.”

Burgers gebruiken WhatsApp als er onraad zou zijn in de wijk. Sjabbens adviseert in buurt-whatsappgroepen lagen aan te brengen om een chaos in het berichtenverkeer te voorkomen. Zo zou er in elke straat een co?rdinator moeten zijn die het eerst wordt aangesproken. Voor de hele wijk is er een buurtregisseur die van de straatco?rdinatoren een telefoontje krijgt als er een serieuze dreiging is. “Anders zie je door de bomen het bos niet meer.”

pic12-slider

http://www.tubantia.nl/regio/rijssen-holten/sociale-media-gaan-inbraken-tegen-1.5500881

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *