Medeplichtigheid in Facebookmoord?

De officier van justitie heeft om openbaarheid gevraagd, omdat het om een zeer ernstige en schokkende zaak gaat. Winsie Hau werd op straat bij haar ouderlijk huis in Arnhem neergestoken. Zij overleed aan de verwondingen. De 15-jarige jongen die dat zou hebben gedaan, zou dat hebben gedaan in opdracht van Winsie?s beste vriendin Polly (16). Polly en haar 17-jarige vriendje uit Rotterdam worden verdacht van het uitlokken van de moord. Winsie moest vermoedelijk een lesje worden geleerd omdat ze intieme dingen over Polly doorvertelde.

?De oorzaak van dit ernstige feit lijkt te liggen in een heel klein conflict?, aldus het OM. ?Dit heeft gezorgd voor een enorme schokgolf.??De 15-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel die het meisje zou hebben neergestoken, zit in jeugdinrichting Teylingereind voor psychisch onderzoek. Hij wordt beschuldigd van de moord op het meisje en van poging tot doodslag op haar vader.

Polly?s vriend ontkent dat hij iets met de moord te maken heeft. Hij wijst naar zijn vriendinnetje als opdrachtgever. Zij zou social media-accounts, onder meer op Facebook, van hem hebben gebruikt om de moordopdracht te geven en dreigementen te uiten. Het Openbaar Ministerie meent echter dat de jongen wel degelijk actief is geweest om de steekpartij mogelijk te maken. Polly ontkent ook dat ze de moord heeft uitgelokt. Zij wijst juist weer naar haar vriend, die crimineler zou zijn dan hij zich voordoet. De drie verdachten zitten vast.

De oorzaak van de moord waren roddels die Winsie op Facebook had verspreid over Polly, en dat liep uit op ruzie. Polly zou daardoor zo boos zijn geworden dat ze tegen haar vriendje Wesley zei dat ze Winsie het liefst dood zag.?En Wesley maakte daar vervolgens werk van. Hij schakelde een vriend in, Jinhua K. Ze hadden afgesproken dat Jinhua honderd euro zou krijgen als hij de 15-jarige Winsie iets aan zou doen.

Volgens de rechter waren ze uiteindelijk wel schuldig aan het uitlokken van moord, maar zijn ze niet medeplichtig bevonden.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *