rssReally Simple Syndication (eenvoudige gelijktijdige publicatie), meestal afgekort tot RSS, is een familie van webfeedformaten.?RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs, fora of nieuwssites om telkens op de hoogte te kunnen zijn van het laatste artikel/nieuws. RSS-feeds (XML-bestanden) worden in de regel gegenereerd door de publicatiesoftware, zoals WordPress, van degene die een website, blog of forum onderhoudt. Maar deze vorm van publiceren is niet louter voorbehouden aan webloggers. Ook grote webuitgaven als De Telegraaf, De Volkskrant, Trouw, Washington Post en New York Times publiceren hun kopij behalve in HTML ook in RSS.

RSS-feeds zijn te lezen met speciale RSS-lezers (zoals Feedly), maar kunnen ook op speciale websites worden gelezen (zoals NetVibes). De meeste grote browsers ondersteunen RSS, zo bevat de Safari-browser van Apple sinds 2005 een ingebouwde RSS-lezer. Ook voor de smartphones zijn RSS-lezers te verkrijgen.

RSS helpt iedere opsporingsambtenaar met het volgen van belangrijke sites. De informatie komt automatisch naar hem toe zonder zelf naar de site te hoeven surfen. De nieuwste RSS-readers zijn ge?ntegreerd in bestaande startpagina?s. De politie Utrecht heeft twee van die bestaande startpagina?s gemaakt (Netvibes en iGoogle). Tot op heden heeft dit nog geen bijdrage geleverd aan een concreet opsporingsonderzoek. Wel helpt het de individuele medewerker door op de hoogte te blijven rondom een bepaald onderwerp.

RSS in plain English:

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *