De Time Out! App helpt mensen om escalatie van conflicten te voorkomen. Ze leren om emoties die escalaties van ruzie veroorzaken te herkennen en te hanteren. De app is een technologische ondersteuning bij de “time-out”-methode.?Het is gratis te downloaden voor iOS en Android

De Time Out! app helpt koppels om zelf en op eigen kracht hun relatie te verbeteren, met steun van familie, vrienden of mensen uit de eigen sociale omgeving. Een hulpverlener blijft wel altijd beschikbaar. De app werd vanaf begin 2013 ingezet bij cli?nten van lumens in de buurt die zelf hebben aangegeven dat ze aan hun relatie willen werken.

De app wordt ge?nstalleerd op de smartphones van allebei de partners. Een hulpverlener helpt hierbij. Wanneer ??n van de partners voelt dat een ruzie uit de hand loopt, start hij of zij met ??n druk op de knop een time-out. Tijdens de time-out geeft de app beide partners opdrachten met rustgevende taken, die de gebruiker vooraf zelf heeft ingesteld. Bijvoorbeeld een rondje gaan wandelen, een boek lezen, of naar muziek luisteren.

De app controleert via de locatie van de telefoons of de partners tijdens de time-out voldoende afstand van elkaar nemen. Als dit niet zo is, belt de app automatisch een contactpersonen. Dit is bijvoorbeeld een vriend, familielid. Van tijd tot tijd vraagt de app aan beide partners hoe ze zich voelen. Als ??n van de partners tijdens de time-out niet kalmeert, belt de app de contactpersoon. Deze contactpersoon kan een luisterend oor bieden en het koppel helpen om de situatie op te lossen.

timeout app

Bronnen: TimeOut App

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *