Twitter waarschuwt drankrijder

?Automobilist aangehouden, onder invloed drank?. Wie dit bericht op Twitter leest, kruipt niet zo snel met een borrel achter het stuur. Dat is ook precies de bedoeling van de politie Noord-Holland Noord.

Wijkagent Martin Hoefakker van dit korps lanceert namelijk het fenomeen ?preventietweet?. Zodra hij alcoholcontroles de lucht inslingert, merkt Hoefakker, verspreidt het bericht zich als een lopend vuurtje langs de horeca. Dat weerhoudt potenti?le drankrijders onmiddellijk van hun slechte voornemens, zo bericht hij. ?In mijn werkgebied heb ik geregeld te maken met drankrijders. Als ik hen aanhoud, twitter ik dat. Zodat men ziet dat de politie werk maakt van dit lokale probleem. Hopelijk weerhoudt het mensen om met drank op te rijden?, meldt Hoefakker op de website van de gemeente Graft-De Rijp.

Hoefakker heeft zich onlangs bij de twitterende wijkagenten gevoegd met als doel dit sociale medium ook bij zijn dagelijks werk in te schakelen als hulpmiddel. ?Ik verwacht er veel van. Via Twitter kan ik inwoners vragen om te helpen bij zaken die spelen in hun wijk. Al zouden we op die manier maar ??n zaak oplossen, dan heeft Twitter zich al bewezen?

Bedford Police Department plaatst ‘mug shots’ van betrapte dronken bestuurders (DUI) op Facebook

Beschonken rijden in Bedford kan tegenwoordig meer consequenties hebben dan alleen een lichte aanvaring met de wet. Het kan betekenen dat je foto op Facebook staat en voor vrienden, familie, collega’s en zelfs vreemden te zien is.

De BEdford politie is met het plaatsen ‘mug shots’ van arrestanten voor rijden onder invloed op zijn Facebook-pagina in de hoop dat het dronken chauffeurs afschrikt. Politiechef James Day hoopt dat de online blootstelling zal leiden tot een vermindering van dronken bestuurders. Het plaatsen van foto’s voorafgaand aan de rechtsgang ” heeft een beetje aandacht gekregen” van de gemeenschap en het online forum op Facebook zei Day. “Ik weet dat het onderwerp van gesprek is” zei hij, en hij hoopt dat het wat doet bij potenti?le daders. Deze praktijken hebben wat kritiek en bezorgdheid opgeleverd op de Facebook-pagina. Dag zei hij dat hij het eens is dat iedereen “onschuldig is totdat het tegendeel bewezen is” ?in de rechtbank, maar het weergeven van gezichten van arrestanten met naam, leeftijd en korte beschrijving is volledig legaal. ” Zodra ze worden gearresteerd, is die informatie openbaar” zei hij. Een persoon kan soortgelijke gegevens over misdrijven ook in het Virginia Court Case Informatie Systeem online vinden, aldus Day.

Photo: The Bedford Police Department will be concentrating radar enforcement from January 2 through January 7, at the following two locations: Smith Street and Oakwood Street. Radar will also be operated in many other locations throughout the City. Locations that are advertised are usually those areas that have high occurrences of accidents, or are areas where we have received citizen complaints of speeding motorists. If you have a particular street where you would like to have us run radar, call Lt. Foreman at 587-6018.

Bredford heeft geen een DUI (Driving Under Influence)-gerelateerde dode in vier jaar gehad. “De bottom line”,?zegt Day, “is geen doden of ernstig gewonden op de wegen. Dat “kleine beetje schaamte” online is minuscuul vergeleken met de verwoesting die een dronken bestuurder kan veroorzaken. Hij is erg content met de nieuwe aanpak.??If it makes that person think twice, it is worth it.?

Bronnen:?Noord Hollands dagblad, of lees meer in Dagblad Waterland van vrijdag 11 maart, Bedord Police.

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *