Zie je iets vreemds in je buurt en wil je dat anderen in de omgeving dat weten? In Las Vegas is er nu een app gelanceerd met de slogan:

“AlertNest: Know Your Nest And Alert The Rest”

“Er zijn veel buurtleden die bereid zijn om te helpen als ze die berichten zien”, zegt Kep Sweeney, de CEO van het in Las Vegas gevestigde bedrijf. Volgens Weeney is de app tot aan de social website AlertNest gericht op het verbeteren van de veiligheid in uw buurt voor u en uw gezin. “Mensen vinden dit belangrijk omdat het drie of vier verschillende applicaties combineert die ze gewend zijn om hun informatie te krijgen en dit is een alles in ??n oplossing,” zei Sweeney. Van actieve misdaden tot verkeersincidenten, het register van zedendelinquenten en zelfs community-evenementen; via de interactieve kaart helpt AlertNest bij een verscheidenheid aan dingen rond uw huis, werkplek of school.

De berichten op de site worden niet alleen gemaakt door de politie, maar ook door inwoners, die ‘chirps’ (tsjilps) worden genoemd. “Mijn favoriete onderdeel is het tonen van de tsjilps,” vertelt Randy Klenosky, een specialist in misdaadpreventie bij de Metropolitan Police Department in Las Vegas. Klenosky werkte met Sweeney aan de ontwikkeling van AlertNest. Als vertegenwoordiger van het grootste dekkingsgebied van LVMPD, zegt Klenosky dat het Northwest Area Command een directe invloed heeft gehad op de buurtwachten die nu gebruik kunnen maken van AlertNest.

Hij zegt dat alleen al vorig jaar 88 procent van de misdaden waar politie op moest reageren plaatsvond in gebieden waar burgers weinig communiceerden of melden. “Er is aangetoond dat criminelen buurten vermijden als buren daar actief en betrokken zijn”, zei Klenosky. “Betrek je buren, we missen de sociale cohesie en connecties die buren met elkaar hebben.?Die vertrouwdheid met je buren en wat er in je buurt gebeurd kan het veiliger maken, omdat bewustzijn de beste vorm van misdaadpreventie is.”

Vanuit je huis tot vanuit het politiebureau, of zelfs je lokale media, waaronder News 3, iedereen kan helpen volgens Sweeney. Het uiteindelijke doel van AlertNest is om ons samen te brengen, en onze veiligheid te verbeteren. “Als u deelneemt aan uw gemeenschap, zult u een sterkere gemeenschap hebben”, zei Sweeney.

Las Vegas is de eerste stad in het land die AlertNest gebruikt, maar het zal binnenkort worden uitgerold in andere staten. De Las Vegas-site en de app zijn nu beschikbaar om je aan te melden.

Bronnen: News3 Las Vegas, AlertNest

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *