Beterburen biedt bemiddeling aan buren die overlast van elkaar ervaren. Onze bemiddelaars ondersteunen beide buren bij het voorbereiden naar een eventueel gezamenlijk bemiddelingsgesprek onder leiding van de bemiddelaars.

Stichting Beterburen is in 2004?opgericht en?ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?reg.nr. 34192878. Beterburen heeft een? ANBI status (Algemeen Nut Beoogende Instelling) geregistreerd onder nr. 8136.98.534. De Stichting volgt voor haar medewerkers de CAO Sociaal Werk. De circa 245 vrijwilligers en het bestuur ontvangen geen vergoeding.

Doel is burenconflicten op te lossen door buurtbewoners in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Edam-Volendam, Landsmeer, Ouder-Amstel, Uithoorn, Wormerland en Zaandam. Voor iedere gemeente zijn de afspraken vastgelegd in een overeenkomst.

Good Governance
Beterburen vindt goed stichtingsbestuur (Good Governance) van groot belang en hanteert het Good Governancemodel Toezichthoudend bestuur van Sociaal Werk van de MOgroep. Dit model bevat normen voor goed bestuur en toezicht, transparantie, externe verantwoording en financiele beheersing. Als stichting zetten wij gemeenschapsgeld in om onze doelen te bereiken. Dit geld willen wij zo goed mogelijk besteden. Hiervoor leggen wij jaarlijks verantwoording af aan de financiers.

Bron: Beter Buren

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *