2016-02-27-buren-alert-715x408

Niet iedereen is overtuigd van het gebruik van Whatsapp groepen. Roel Jan Rietveld probeert sinds enige tijd ?Buren-Alert? uit te rollen, waarbij?de telefoon als communicatiemiddel wordt gekozen. Luister hier naar een voorbeeldbericht.

?Niet iedereen werkt met apps en die apps vervuilen ook gauw. Daarom heeft Buren-Alert gekozen voor de telefoon?, aldus Roel Jan Rietveld, de man achter dit Nijkerks?initiatief. Iedereen kan meedoen en Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken moet er veiliger door worden en de gemeente staat achter het initiatief.

Bij gevaar waarschuw je elkaar met gratis sociaal alarmeringsservice.?Hiermee hoopt men onder meer?tegenwicht te kunnen bieden aan o.a. het hoge aantal inbraken in de afgelopen periode.

?Het systeem moest eenvoudig zijn en voor iedereen beschikbaar?, vertelt Coos Boomsma van Buren-Alert!. ?Aanmelden gaat via de?website, daarna kun je direct van de service gebruik maken. In geval van een noodsituatie bel je het alarmnummer van Buren-Alert. Daar spreek je de boodschap in die je met jouw buurt wilt delen. Het systeem herkent wie je bent op basis van je telefoonnummer. Vervolgens worden alle andere aangemelde buren in je buurt gebeld en hoort men het ingesproken bericht. Op deze manier kan de buurt snel actie ondernemen en kan er een hoop leed worden voorkomen.?

Rietveld: ?Na aanmelding kan je instellingen aanpassen zoals wanneer je wel en niet gealarmeerd wilt worden. Iemand die bijvoorbeeld ?s nachts tussen bepaalde tijden niet gealarmeerd wilt worden, kan dit instellen. Je kunt de dienst ook tijdelijk uitzetten als je bijvoorbeeld op vakantie bent.?

Je meld je aan per huishouden en er kunnen tot 6 telefoonnummers (vast en mobiel) worden ingegeven. Deze nummers zitten vervolgens gekoppeld aan het betreffende adres. Al deze nummers kunnen meldingen doen, en ontvangen de meldingen die gedaan worden door andere buren.

Buren-Alert! is nu voor alle inwoners van de gemeente Nijkerk gratis te gebruiken. Dit is mede mogelijk gemaakt door een aantal plaatselijke ondernemers. Jan Gardebroek van Expert Nijkerk is ??n van deze betrokken ondernemers en ziet genoeg redenen om dit project te sponsoren: ?Veiligheid is voor iedereen van groot belang. Met Buren-Alert! maken we samen onze mooie gemeente nog beter leefbaar. De sponsoring van dit project is voor ons ??n van de manieren om onze maatschappelijk betrokkenheid te laten blijken?.

Zo werkt Buren-Alert
Wil jij je buurt waarschuwen, dan bel je 085-27 33 225 (?). Je kan direct een bericht inspreken en de verbinding verbreken. Binnen een minuut gaat bij alle deelnemende buren (in een straal van 300 meter) de telefoon over en horen bij opnemen jouw ingesproken bericht. Zo is de buurt razend-snel gewaarschuwd en voorkom je schade en leed met elkaar!

?) Je moet je wel eerst als deelnemer aan Buren-Alert aangemeld hebben. Dat kan hier.

headphonesTip: Beluister hier recente Buren-Alert berichten.?

12342383_906134699483266_943593652454816259_n

  • Na aanmelding ben je automatisch gekoppeld aan deelnemende buren in een straal van 300 meter.
  • Buren-Alert werkt op iedere vaste en mobiele telefoon. Jong en oud kan meedoen.
  • Bij een Buren-Alert melding word je gebeld (geen sms). Op een bel-oproep wordt vele malen sneller gereageerd.
  • Via ?Mijn Buren-Alert? kun je Buren-Alert naar je eigen wensen instellen.
  • Wijkagenten en gemeenten kunnen Buren-Alert Plus gebruiken, dit biedt vele aanvullende mogelijkheden.

 

Bronnen: Nijkerk Nieuws, Buren-Alert

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *