Facebookfeesten die totaal verkeerd uitpakken

Onderstaande voorbeelden en infographic geven een goed overzicht van de omvang en schade van dergelijke events.?Niet alleen het Facebookfeestje Project X Haren, waarover we een uitgebreide analyse hebben gemaakt liep uit de hand. Een uitzending MediaLogica eerder uit 2013 van Argos TV gaat nog in op de rol van de media bij ?Project X Haren, waar duizenden jongeren waren en een miljoen euro schade. Later dit jaar werd in Londen zelfs?een miljonairs huis?totaal vernield toen 600 feestgangers daar tekeer gingen. Ook de Australische politie blijft worstelen met aangekondigde Facebook feestjes.

Alleen al het Project X feest kende in Nederland (en al eerder daarbuiten) een hoop copycats, zoals ook weergegeven in bijgaande presentatie:

Een willekeurig voorbeeld: Facebookfeest in Duitsland kost jongen 2 ton

Een Duitse politieauto
Een jongen uit de Duitse stad Konstanz is geconfronteerd met een rekening van 227.000 euro voor het organiseren van een Facebookfeest. De gemeente Konstanz wil dat de jongen opdraait voor de kosten van de politie-inzet rondom het feest.

De 20-jarige jongen had begin juli via Facebook meer dan tienduizend mensen uitgenodigd voor een feest in een openluchtzwembad. Toen de gemeente dat hoorde, werd het feest verboden.

Toch kwamen op de avond van het feest 150 jongeren opdagen.

 

Facebook Parties Gone Wrong Infographic

Bronnen: NOS, TerryFabrics, Huffington Post

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *