De surveillanceroute achter een Twitter-account dat foutgeparkeerde NYPD voertuigen spot, en meestal vastlegt met foto’s, zegt dat hij door de politie van de Interne Zaken Bureau is bezocht en gevraagd ermee te stoppen.

De online gebruiker, die zijn naam verborgen wil houden uit van angst voor meer vergelding vanuit de politie, zegt dat hij vaak online door agenten werd aangesproken, terwijl hij ze op hun gedrag wilde wijzen via zijn twitter account?@placardabuse.

Het ergste incident, vertelt hij, was op 2 februari toen agenten voor zijn huis stonden terwijl hij zijn kind in slaap wiegde, en hem de foto’s verzochten in te leveren en hem vervolgens ontmoedigde om agenten nog in de gaten te houden.

“Het was vijandig vanaf het begin,” vertelde hij The Post. “De vragen gaan over waarom ik een klacht indiende en waarom ik de agenten stalkte, en niet iets nuttigers kon bedenken.”

De waakhond achter dit account begon in 2016 met zijn Twitterfeed om het misbruik van speciale parkeerplaatsen door ambtenaren duidelijk te maken – waarmee hij wilde aantonen dat veel bestuurders bepaalde beperkingen negeren als ze parkeren tijdens hun werk.

Ironisch genoeg is er een interne memo verspreid binnen de NYPD dat agenten voortaan meer worden gewen op hun overtredingen, en dat men ook “gebruik zal maken van Twitterfeeds waarop overtreders te zien zijn.” De politie weigerde te reageren, tenzij The Post de volledige identiteit en adres van deze man zou onthullen.

“Zonder enige informatie om deze beschuldigingen te onderzoeken is er absoluut geen mogelijkheid om hierin te ontdekken of het zelfs maar gebeurd is of waar is, ‘zei woordvoerder J. Peter Donald.

Bronnen: NY Post

Gerelateerde berichten:

Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *