De Penticton-groep, bekend als The Regulators, doet het wat rustiger aan met hun buurtschouw na de aankondiging van de stad dat het een beleid gaat voeren van zero tolerance ten aanzien van misdadig gedrag in de stad, toen een meth-feest in een Okanagan Lake Park compleet uit de hand liep.

Een groep lokale burgers maakte zich druk over het gebruik van illegale drugs in Penticton. Peter Docherty en andere Regulators zeggen dat ze drie dagen onafgebroken rondes hebben geleid, maar nu hebben besloten daarmee te stoppen. “Met de veronderstelling dat we vigilanten zijn, hebben we besloten uit de schijnwerpers te stappen en te kijken wat de stad en de politie gaan doen,” zegt Docherty. De groep gebruikte tactieken zoals het sproeien van water om de oppervlakken te bevochtigen op plaatsen waar drugs gebruikt zijn, zoals bij de kerk Penticton United op Main Street en een nabijgelegen school. “Het leek er niet op dat de stad er iets aan wilde doen,” zegt hij. “Mensen noemen ons burgerwachten, maar we hebben hier dagelijks last van. Het lijkt erop dat de boodschap nu op meerdere niveaus van de overheid is neergedaald. ”

Eind vorige week zei dominee Laura Turnbull van de United kerk dat ze geen verbodsborden op hun kerkeigendom zouden plaatsen waarmee de politie de bevoegdheid zou kunnen krijgen om mensen mee te nemen.

Commandant Supt. Ted De Jager van de Penticton politie zegt dat hij The Regulators-groep kent. Hij zegt in een verklaring per e-mail dat de tactiek van de groep niet effectief was in het aanpakken van de diepere oorzaken waarmee daklozen en verslaafden kampen en dat dit het probleem van overlast niet zou oplossen. Hij zegt dat vigilante groepen zoals The Regulators op gespannen voet staan ??met de inspanningen om sociale problemen in de gemeenschap op te lossen. “We verwelkomen extra ogen en oren op straat in programma’s als Block Watch en Citizens on Patrol. Ik zou deze groep willen aanmoedigen om met ons samen te werken om een ??deel van de oplossing te worden in plaats van muren te bouwen tegen de mensen die we proberen te helpen”, zegt De Jager.

Docherty zegt dat ze ‘gewoon bezorgde ouders zijn’. Hij zegt dat de naam The Regulators een grap was, net als sommige T-shirts die de groep heeft. “Het is moeilijk voor ons om te doen wat we doen met alle aandacht op social media. Mensen denken dat ze ons kennen, maar dat doen ze niet, “zegt Docherty. Hij hoopt dat de stad voldoet aan de beloften die het heeft gemaakt over het zero tolerance beleid ten aanzien van illegale activiteiten in de stad.

Bronnen: Infotel

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *