Facebook is een?samenwerking aangegaan met de organisatie achter de Amber Alerts. Binnenkort krijgen mensen in de omgeving van een vermissing allemaal een Amber Alert te zien op hun Facebook tijdlijn. In Nederland maakte Amber Alert natuurlijk zelf al gebruik van Twitter en Facebook en ook konden ze op een aantal grote publieke sites alerteringen plaatsen. Maar daarmee bereik je niet zomaar de gewenste Facebook gebruikers. Eerder lanceerde Facebook al Safety Check,? een programma waarmee je op een simpele manier vrienden en familie kunt laten weten of je veilig bent tijdens een ramp. Facebook biedt meer en meer diensten voor geliefden in nood, nu dus ook voor kinderen die vermist worden.

Bericht overal in de omgeving verspreid

Het werkt zo: op het moment dat een kind officieel vermist is en er een Amber Alert uitgestuurd wordt zal diezelfde informatie ook naar Facebook doorgestuurd worden. Het sociale netwerk maakt er dan een berichtje van met een foto van het kind en de kenmerken waaraan hij/zij te herkennen is. Dat berichtje komt dan op de tijdlijn van mensen in de omgeving van de vermissing. Het Amber Alert wordt zichtbaar op mobiel en desktop.

amber alert op je tijdlijn
Zo gaan de Amber Alerts er uit zien op je tijdlijn

De link van de vermissing kan ook gedeeld worden en zo worden nog meer mensen bereikt. De link zit zo in elkaar dat als er nieuwe informatie bekend wordt deze automatisch in alle andere berichtjes wordt aangepast. Hiermee worden er meer mensen bereikt als er een kind vermist is en kunnen ze helpen zoeken. Vooral de eerste uren van een kindvermissing zijn cruciaal.

Zodra er een Amber Alert op Facebook geplaatst wordt krijgen mensen daar geen melding van. Het komt gewoon op de tijdlijn te staan de eerstvolgende keer dat ze er op kijken.

amber alert op facebook
Het delen van een Amber Alert helpt ook heel erg bij het terugvinden van een vermist kind.

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten
Tagged with →  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *